KALENDAR TAKMIČENJA DO KRAJA SEZONE 2018/2019

Dragi plivači i poštovani roditelji,

Budući da nas u narednom periodu čeka gust raspored takmičenja, ovim putem Vam donosimo obavijesti i preliminarne spiskove takmičenja, na kojime će naši plivači sudjelovati. Budući da je veliki broj djece na spiskovima, postoji mogućnost da smo možda nekoga našom greškom i predvidjeli. Tako da, ukoliko je neko dijete našom greškom izostavljeno sa spiskova, molimo Vas da se javite trenerici Aleni Ćemalović, kako bi tu grešku i ispravili.

Posebno naglašavamo, da je u najvećem interesu kluba da naše plivačice i plivači u što većem broju uzmu učešće na ljetnom državnom prvenstvu, koje će se održati u Sarajevu u periodu od 7.6. do 9.6. Iz tog razloga, molimo Vas da državno prvenstvo bude prioritetno takmičenje i u okviru Vaših planiranja obaveza i učešća Vašeg djeteta na nekom od planiranih takmičenja do kraja ove sezone.

Prvi miting u nizu na kome će sudjelovati naši plivači je X Međunarodni plivački miting “22.april”, u organizaciji  APK “22.april”, a koji se održava povodom dana Grada Banja Luka, 13-14.04. 2019. Na ovom mitingu sudjelovat će oni plivači koji prema propozicijama takmičenja i plivačkog saveza BiH imaju pravo i mogu isplivati norme za reprezentativna takmičenja u kategoriji mlađih juniora i juniora. Preliminarni spisak, kao i detalji odlaska na ovo takmičenje, nalazi na linku ispod.

MPM 22 APRIL

 

Sljedeći miting na kome će sudjelovati naši plivači je međunarodni plivački miting „I Sveučilišni Cup – Sprintko“, koji organizira naš klub u saradnji sa studijem Kineziologije FPMOZ, Sveučilišta u Mostaru. Miting će se održati na Sveučilišnom bazenu u Rodoču 27.4. 2019. godine, a spisak je formiran u skladu sa propozicijama mitinga. Preliminarni spisak, kao i detalji odlaska na ovo takmičenje, nalazi na linku ispod.

MPM SPRINTKO 2019

 

Naredni miting na kome će sudjelovati naši plivači je je međunarodni plivački miting „Grdelini sv. Duje 2019“, koji će se održati u Splitu 4. i 5.5 2019. godine. Miting će se održati na bazenu Poljud, a spisak je formiran u skladu sa propozicijama mitinga. Preliminarni spisak, kao i detalji odlaska na ovo takmičenje, nalazi na linku ispod.

GRDELINI SV DUJE

 

„Sarajevo Aquatics“ i „Aqua Kup“

Naš klub planira učestvovati na međunarodnim mitinzima „Sarajevo Aquatics“ i „Aqua Kup“ koji su po kalendaru PS BiH  11. i 18.5.2019. Za ova takmičenja još uvijek nema propozicija te će spisak naših članova za ova takmičenja naknadno izaći.

 

„Banja Luka Open 2019“

Za međunarodni plivački miting „Banja Luka Open 2019“ koji će se održati u periodu 25.5.-26.5.2019. spisak će se formirati u skladu sa propozicijama mitinga, realizacijom trenažnog procesa i reprezentativnim nastupima u tekućoj godini.

 

Ljetno državno prvenstvo BiH će se održati u periodu 7.-9.6.2019. na olimpijskom bazenu na Otoci u Sarajevu. O informacijama o smještaju kao i načinu i terminu prevoza bit ćete naknadno obaviješteni. Spisak planiranih takmičara i takmičarki je dostupan na linku ispod.

LJETNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2019

U 6. i 7. mjesecu naš klub planira nastupiti na sljedećim takmičenjima:

  • Međunarodni plivački miting „Bambino Kup“, 29.6.2019.
  • Međunarodni plivački miting „Orka Arena Kup 2019“, 6.7.2019.
  • Međunarodni plivački miting „Srđan i Maksim“, 20. – 21.7.2019.

Spisak za ova takmičenja bit će formirani prema propozicijama takmičenja.

 

Ukoliko dođe do promjena unutar kalendara, bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Sportski pozdrav!